Welkom » Cursussen » Babymassage Veenendaal

BABYMASSAGE VEENENDAAL

WAAROM BABYMASSAGE?

Van nature willen we baby's aanraken en knuffelen. Baby's vinden dit heerlijk! Door je baby te masseren help je hem te ontspannen. Ook versterkt het de band tussen jou en je baby.

Babymassage heeft verder een positieve invloed op darmkrampjes, werkt rustgevend bij prikkelbare en onrustige baby’s, kan zorgen voor een regelmatiger slaapritme, een betere spijsvertering en is vooral heel leuk en gezellig om te doen! Het is echt een cadeautje voor je baby en jezelf en een rustpunt voor jullie beiden in de drukke maanden na de geboorte.

VOOR WIE?

Iedereen met een baby in de leeftijd van ongeveer 5-6 weken tot 6 maanden oud is van harte welkom.

Babymassage is geschikt en leuk voor alle baby’s, maar ook voor baby’s die te vroeg geboren zijn, snel schrikken, veel huilen of onrustig zijn, is het juist heerlijk. En voor jou is het een ochtend waarin je even helemaal niks hoeft, behalve op een gezellige en ontspannen manier bezig zijn met je kindje.

Naast het aanleren van de babymassagetechniek is er tijdens de cursus voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met andere moeders. Ook zullen verschillende thema’s behandeld worden zoals:

  • dragen en tillen van je baby,
  • omgaan met huilen,
  • leren herkennen van lichaamstaal ,
  • slaapgedrag
  • je baby in de tummytub, 
  • sensomotorische ontwikkeling van je baby

Ook geef ik tips voor het voorkomen of verminderen van een voorkeurshouding bij je baby en leer ik je hoe je je baby kan aan/uitkleden op een manier die voor minder protest bij je baby zorgt. 

De cursus wordt gegeven in een rustige, ontspannen sfeer. Er zijn matten om op te zitten aanwezig en de temperatuur is hoog omdat je kindje bloot is tijdens de massage. Er is tijdens de les altijd gelegenheid om je kindje te voeden. Je krijgt een infomap met alle massage-technieken en thema's zodat je lekker thuis op jou eigen moment kunt oefenen.