ZWANGERSCHAPS CURSUSSEN 


CURSUS SAMEN BEVALLEN

De cursus Samen Bevallen is landelijk de grootste zwangerschapscursus die je SAMEN met je partner volgt! De vereniging Samen Bevallen bestaat al 40 jaar en alle docenten hebben een uitgebreide opleiding gevolgd en gecertificeerd. Hierdoor vergoeden ook veel verzekeraars de cursus!  In de cursus Samen Bevallen is de rol van de partner belangrijk. Als partner krijg je veel handige tips zodat je je vrouw optimaal kan ondersteunen bij de bevalling.  De cursus wordt gegeven in  4 lessen voor de bevalling in een groepje met andere stellen. De cursus wordt gegeven bij verloskundigen-praktijken in Veenendaal en Ede.  

 


PRIVÉ of HERHALINGSLESSEN SAMEN BEVALLEN

Een privé cursus om je voor te bereiden op de bevalling. Informatie afgestemd op jullie behoefte bij jullie thuis. Bijvoorbeeld bij onregelmatige werktijden, veel angst voor de bevalling, liever niet in een groep of om andere redenen kunnen privélessen bij je passen.  

Zwanger van een volgend kindje en bij de 1e Samen Bevallen gevolgd? Dan is het fijn om samen jullie kennis weer even op te frissen met 1 of 2 herhalingslessen bij jullie thuis.

 


 CURSUS PRAKTISCH BEVALLEN

NIEUW!!

Korte cursus van 2 lessen in de ochtend. In deze cursus leer je vooral de praktische technieken die je kan gebruiken bij de bevalling. Deze cursus is een mooie aanvulling op Centering Pregnancy of Infoavonden die je al gevolgd hebt. Of als je zwanger bent van een volgend kindje. 

Deze cursus is zonder partner!

 

 

 

VEEL GESTELDE VRAGEN:

Waarom kiezen voor Samen Bevallen?

Met deze cursus bereid je je samen voor op de bevalling. Omdat je partner na deze cursus ook goed op de hoogte is van de bevalling en jullie samen hebben kunnen nadenken over je wensen, kan hij je goed ondersteunen in het hele bevallingsproces. 

 

Wordt de cursus vergoed door mijn zorgverzekering?

Dit is afhankelijk van je verzekering en pakket. Kijk in de voorwaarden van je verzekering of Samen Bevallen bij de vergoeding van je zorgverzekering staat. Bij eventuele vergoeding is dit altijd pas na de cursus.

Is het een zweverige cursus?

Nee zeker niet! De informatie in de cursus wordt op een heldere, nuchtere en vrolijke manier verteld. Ik ben een praktische, nuchtere zwangersdocente die van humor houdt.

Wat als ik te vroeg beval en de cursus nog niet klaar is?

Als je voor 37 weken zwangerschap bevalt en de cursus die je volgt nog niet klaar is, dan krijg je de gemiste lessen gewoon terugbetaald.

Wanneer kan ik het beste beginnen aan de cursus?

Er wordt bij indeling gekeken naar je uitgerekende datum zodat je bij zwangeren uit ongeveer dezelfde periode in de groep zit. De meeste cursisten starten tussen de 30 en 34 weken, afhankelijk van plek en jullie agenda (bij inschrijving kijken we samen naar de mogelijkheden).

Waarom kiezen voor Praktisch Bevallen?

Als je niet met je partner een cursus wil volgen maar wel in een groepje met andere vrouwen. Als je veel praktische tips en technieken wil leren om te gebruiken bij je bevalling. Goed te combineren met infoavonden of Centering Pregnancy, als je zwanger bent van je volgende kindje en wil opfrissen. Alle andere cursussen zitten vol.