Welkom » Stop de Tijd!

Stop de Tijd!

Gepubliceerd op 10 juni 2014 12:03

Het overvalt me terwijl ik de eetboel opruim…….het gaat te hard! Euhhh wat bedoel je daarmee zal menigeen denken, het geld, de koelkast die leeg is, de dag die al bijna voorbij is?

Nee opeens besef ik, na een heerlijke dag met gezin op pad, dat ik dit wel een hele leuke fase vind van mijn kinderen. Eentje die van mij wel een tijdje mag duren.

Hoe vaak heb ik in de afgelopen jaren reikhalzend uitgekeken naar een fase die voorbij zou gaan! De krampjes in de 1e 3 maanden, de doorkomende tanden met bijbehorende nachtelijk gehuil, de doorbroken nachten door voeding, ziek, droom, knuffel of speenalarm, het eeuwige gesnotter in de peutertijd, het belachelijke vroege tijdstip waarop de dag volgens mijn kinderen begon, de reis naar vakantieadressen waar ik meer achterstevoren dan normaal zat, de zwemlessen etc. etc.

En opeens is het zover….13 en bijna 10 jaar! Een leeftijd waarop je ze overal mee naar toe kan nemen en dat leuk vinden, dat te laat naar bed gaan hun minder doet dan mijzelf, ze hun eten (meestal) gewoon met mes en vork eten, douchen en aankleden iets is waar ik me niet mee moet bemoeien, ik overdag gewoon een paar uurtjes weg kan zijn, ze nog jong genoeg zijn voor knuffelen op de bank, boos worden nog indruk maakt, ik 6 boeken kan lezen op vakantie, ze zelf een boterham smeren bij honger en ze het nog heel gezellig vinden om met ons een filmpje te kijken op de bank.

Dit is het moment waarop de tijd wel even stil mag staan. Nog even genieten van het gemak waarop veel gaat. Nog even voordat puberhormonen de regie gaan overnemen en wij als fossielen uit een vorig leven worden gezien.  Morgen misschien, maar vandaag nog even niet!

 

Geplaatst door Leonieke


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.